بوسیله قابلیت قالب وردپرس میتوان به سادگی با تغییر قالب وردپرس نمای ظاهری سایت را کاملا تغییر داد. با این قابلیت مهم نیست که فرد چه دانایی و توانایی در زمینه HTML، CSS و یا دیگر موارد کد نویسی و فنی دارد، تنها میتواند با چند کلیک ساده قالب سایت خود را تغییر دهد.
اما قبل و بعد از تغییر قالب سایت خود باید به نکاتی توجه داشته باشید تا وب سایت شما به درستی کار و نمایش داده بشود. در ادامه ۹ مورد از این نکات را بررسی میکنیم.
۱. توجه به سایدبارها و ابزارک های وردپرس
اکثر افراد در سایدبار وب سایت خود تغییراتی انجام میدهند. کدها، لینکهای سفارشی، تصاویر تبلیغاتی و دیگر موارد را اضافه میکنند. اگر قالب قبلی شما از قابلیت ابزارکهای وردپرس استفاده کرده باشد و شما تغییرات را در آنجا اعمال کرده باشید نیازی به ذخیره دوباره آنها نیست چون با تغییر قالب وردپرس ابزارکهای قبلی در قسمت ابزارکهای غیر فعال قرار میگیرند و تنها کافیست آنها را در قالب جدید در سایدبار مربوطه قرار دهید.
اما اگر اینکار را به صورت دستی و با کد نویسی در قالب انجام دادهاید با تغییر قالب وردپرس میبایست آن قسمت ها را به قالب جدید اضافه نمایید.
۲. اعمال تنظیمات سیستمهای آمارگیری بازدیدکنندگان برای قالب جدید
عملا اکثریت وبسایتها از سیستمهای مختلفی برای آمارگیری در مورد بازدیدکنندگان سایتهایشان استفاده میکنند. این سیستمها برای عملکرد خود کدی را در اختیار قرار میدهند که میبایست در هدر یا فوتر سایت قرار گیرد. با تغییر قالب وردپرس نباید فراموش کنید که این کدها را در قالب جدید خود قرار دهید.
اگر از ابزار Google Webmasters Tools استفاده میکنید، توجه داشته باشید که برای استفاده از این سرویس میبایستی صحت صاحب سایت بودن خودتان را با قرار دادن فایلی در قالب وردپرس و یا قرا دادن تگی در هدر سایت به این سرویس اعلام کنید پس اینکار را فراموش نکنید.
۳. افزونههای استفاده شده را بررسی کنید
با تغییر قالب وردپرس بطبع افزونههای مورد استفاده قالب وردپرس جدید نیز تغییر میکند. ممکن است قالب جدید نیازی به افزونههای قبلی نداشته باشد یا شاید افزونههای جدیدی را طلب کند پس بعد از تغییر قالب وردپرس این مورد را به دقت مورد بررسی قرار دهید تا سایت شما به درستی عمل کند.
فراموش نکنید که افزونههای فعالی که قالب شما از آن استفاده نمیکند برای هیچ دلیلی از منابع سرور شما استفاده میکنند که این مورد باعث کاهش سرعت بازگذاری سایت شما میگردد از طرفی افزونههای غیر فعال نیز ممکن است از نظر امنیت مشکلاتی را برای سایت ایجاد کنند پس هر چه زودتر افزونههای بلا استفاده را حذف کنید.
۴. از صحت عملکرد افزونههای اطمینان حاصل کنید
بعضی از افزونهها برای عملکرد خود نیازی به تغییر در کد قالب ندارند پس مشکلی با آنها وجود ندارد ولی بعضی از قالبها برای عملکرد خود در قالب نیاز دارند که قطعه کدی در قالب وردپرس قرار داده شود. برای اینکه این افزونهها در قالب جدید شما کار کنند میبایست آن کدها را در قالب جدید خود قرار دهید.
بعضی دیگر از قالبها برای نمایش صحیح خود نیاز به ایجاد تغییراتی در استایل ( CSS ) سایت دارند پس اگر افزونهای استایل خاصی را طلب میکند آنها را در فایل style.css قالب جدید قرار دهید.
۵. از صحت فید اطمینان حاصل کنید
فید سایت شما یکی از مهمترین قسمتهای سایت شماست پس حتما باید اطمینان حاصل کنید که به درستی کار میکند. اگر در قالب قبلی فید سایت را به فیدبرنر ریدایرکت میکردید میبایست کدهای مربوط به آن را در قالب جدید نیز قرار دهید.
۶. قابلیتهای دیگر را تست کنید
قالبهای وردپرسی قابلیتهای دارند که همیشه در نگاه اول قابل مشاهده نیستند و با کمی ریز شدن میبایست آنها را بررسی نمود. برای مثال قالب به جز صفحه نخست و صفحهی اصلی هر مطلب دارای صفحات دیگری همچون صفحههای دستهبندی، جستجو، برچسبها، نویسندهها و خود صفحهها ( Page ) میباشد که میبایستی حتما تست شوند.
۷. قالب را در مرورگرهای مختلف بررسی کنید
اکثر افراد فراموش میکنند که قالب خود را در مرورگرهای مختلف تست کنند. نمای که شما در مرورگر خود مشاهده میکنید امکان دارد در یک نوع مرورگر دیگر بدین صورت دیده نشود. اگر از ویندوز استفاده میکنید حتما مرورگر خود را در مرورگرهای فایرفاکس، کروم و اینترنت اکسپلورر چک کنید و اگر از مکینتاش استفاده میکنید قالب خود را در مرورگرهای فایرفاکس، کروم و سافاری چک کنید و حتما سعی کنید با یک ویندوز قالب خود را در اینترنت اکسپلورر نیز تست کنید!.
۸. سعی کنید تغییرات را ابتدا در نسخه دیگری از سایت انجام دهید!
قبل از تغییر قالب سعی کنید یک سابدامین برای سایت ایجاد کنید و یک کپی از فایلهای سایت را در آن قرار دهید، سپس یک نسخه از دیتابیس سایت قبلی برای نسخه تست ایجاد کنید و تنظیمات نسخه تست سایت را نیز در فایل کانفیگ قرار دهید. حال میتوانید بدون اینکه کاربران شما متوجه شوند بر روی قالب تست کار کنید و تمامی نکات را در آن اعمال کنید بعد از نهایی شدن قالب آن را به سایت اصلی منتقل کنید. البته اگر از کدنویسی و مساعل فنی مربوط به وب سایت اطلاعی ندارید انجام این عمل را به شما پیشنهاد نمیکنیم چون ممکن است کلا درچار مشکل بشید!.
۹. تغییر قالب را به کاربرانتان اطلاع دهید
با تغییر قالب در مورد این تغییر مطلبی بنویسید و به آنها اطلاع دهید که قالب سایت تغییر کرده. از آنها بخواهید که سایت را بررسی کنند و نظر خود را اعلام کنند و اگر در نقطهای مشکلی مشاهده نمودند به شما اعلام کنند.